Terapihund (ledige plasser)

I dagens samfunn har vi et økende behov for en annerledes undervisning, mer hjertevarme og inkludering innenfor eldreomsorgen og vi alle vet hvor viktig dyr er for psykisk helse.

Nå har du muligheten til å utdanne din bestevenn til å utgjøre en forskjell. Kanskje kan du være med å bidra til at noen kommer seg ut av av døra? Kanskje ønsker du å ta i bruk hunden din som en resurs på arbeidsplassen din?

Bli med og lær om hvordan vi utnytter potensiale til våre firbente og finn ny mening med trening av din bestevenn.

Denne utdanningen består av 7 helger med undervisning fra kl 10-16 hver helg. Se kursplan under.

11.-12. September – Etologi og læringsteori – Fra ulv til terapihund – Raseegenskaper og atferd – Hundens signaler, språk og atferd
16.-17. Oktober – Dyrs betydning for menneskets helse – Hund og psykisk helse – Bruk av hund på skolen – Bruk av dyr som pedagogisk ressurs – Bruk av hund på sykehjem og ergoterapi – Valg av fordypningsområde
20.-21. November -Viktigheten av god mentalitet- Hvordan vi kan kartlegge atferd og hva kan vi bruke dette til?
– Hva ser vi etter i en egnet terapihund? – Gjennomgang av egnerhetstesten – Gjennomgang av andre mentaltester
08.-09. Januar – Læringsteori: hvordan trene opp en solid terapihund – Belønningsteori i hundetrening. – Grunnferdigheter opp mot fordypningsområdene. – Innlæring og praktisk jobbing med de aktuelle ferdighetene innenfor hvert fordypningsområde
12. -13. Februar – Valg av individ – Risikohåndtering i samspill med menneske og hund – Hund og helse
19.-20. Mars – Relasjonsmodell: samspill hund og menneske – Hund på institusjon: ansvar, menneskeverd, dyrevelferd, dyrevelferdsloven, kartlegging, loggføring, refleksjon
23.-24. April – Praktisk eksamen på ferdighetene innenfor hver fordypningsområde – Egnethetsvurdering: atferd og mentaltest, egnethet til sitt formål og fordypningsområde.
01-08. Mai Innlevering av teoretisk oppgave

Det vil bli gitt hjemmearbeid mellom hver samling hvor man blant annet skal lære inn ulike grunnferdigheter for sitt forsypningsområde, evalueringer og loggarbeid.

Du trenger ikke å ha egen hund for å være med i utdannelsen, men du må ha tilgang på hund for innlæring av øvelser.

Hvis man ønsker å få Hundesenterets sertifisering som Terapihund må man oppfylle kriteriene som nevnes under.

  • bestå Hundesenterets praktiske eksamen som består av: innlæring av grunnferdigheter og en egnethetstest. Praktisk eksamen er valgfritt og avgiften på 3500,- kommer i tillegg til utdanningsavgiften.

Man trenger ikke å ha ambisjoner om og gjennomføre kriteriene over for å være med på utdanningen. Disse er kun for de som ønsker et sertifiseringsbevis. Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på. 

Vi på Hundesenteret er stadig på utkikk etter dyktige medarbeidere og kommer til å tilby praksisplass hos oss til eventuelle aktuelle kandidater etter endt og godkjent utdanning.

Earlybirdpris til 22500,- ved påmelding før 01.01.21 (earlybirdpris må betales ved påmelding), eller 3700,- per helg (totalt 25900,-).

For påmelding send en mail til kontakt@hundesenteret.no

I mailen skriver du:

  • Emne: terapihund 2021
  • Fornavn og etternavn på deg
  • Rase, alder, navn og kjønn på hunden
  • Målet ditt med utdanningen. Hvorfor har du meldt deg på?
  • Adresse
  • Mobilnummer

OBS! Alle våre kurs har økonomisk bindende påmelding

Vi gleder oss!

Dato

11 - 12 sep 2021
Utløpt!

Tid

10:00 - 16:00
QR-kode