Test

Vi har lagd en test som du kan bruke for å sjekke hva du og hunden har lært. Gjør oppgaven og evt. ta de modulene som anbefales på nytt.

Oppgave 1:
Sett hunden foran deg og kommander “på plass”, mens du har armene i ro. Hva gjør hunden? Om hunden setter seg skjevt eller ikke rører seg i det hele tatt starter du med Modul 1 også Modul 2, og gjennomgår trinnene nøye en gang til.

Oppgave 2:
Legg ut en leke hunden liker godt på gulvet, kommander “på plass”. Hva gjør hunden? Tar den leken? I så fall må du gå tilbake til modul 4 og øve mer på slike forstyrrelser.

Oppgave 3:
Kommander hunden “på plass” når den er fri. Altså når den beveger seg fritt ute eller innendørs. Du kan godt si navnet til hunden først for å få oppmerksomheten. Hva gjør hunden? Fortsetter den med å tusle rundt og ignorerer kommandoen din? Da er det flere ting som kan være nyttig å gjøre. Det første du. må spørre deg selv er om den er motivert for å trene? Kanskje er det lurt å ta en pause fra denne øvelsen å kun jobbe med samarbeid og lekutvikling? Eller forstår ikke hunden kommandoen i denne settingen? I så fall går du tilbake til Modul 3 for å jobbe med generalisering av kommando.