Til medlemsportalen
Bli medlem du også!
Begynn å skrive og trykk
Enter for å søke

Atferdsrådgiver

Kunne du tenkt deg å bli skikkelig god på å lese og tolke hund? Eller kanskje jobbe med hund og atferd?

Velkommen til et år stappfullt med spennende og nytenkende kunnskap! Vi skal fordype oss i nerdete teori og kunnskapsgivende praksis. Denne utdanningen er skreddersydd for å gi en grundig utdannelse i hvordan lese, tolke og endre hundens atferd.

Instruktørene på kurset er blant annet vår atferdsrådgiver Dagrun Brandvik, Hundepsykolog og verdensmester i lydighet Monica Wickstrøm, mentalbeskriver og testleder for MH og BPH Ken Lundahl og Veterinær. Alle har mange års praktisk erfaring innen sitt fagfelt og selvfølgelig en solid teoretisk utdannelse. Sammen utgjør de et team med bred faglig kunnskap innenfor hvert sitt spesialfelt. 

HelgDatoInnhold
110.-11. april 2021Etologi og læringsteori opp mot problematferdFra ulv til familiemedlemRaseegenskaper og atferdHundens signaler, språk og atferd 
28.-9. mai 2021Hva er problematferd?Stress, aggresjon, angst Hvilken type problematferd ser vi mest og behandling av disseMedisinering som behandling Hvordan kan vi benytte klikkertrening for å behandle aggressive hunder?Er det mulig å få hunder som er aggressive mot andre hunder til å gå overens?Kan vi lære aggressive hunder med dårlig hundespråk og et sunt og nyttig hundespråk?Observasjon av atferd 
35.-6. juni 2021MentalitetHvordan vi kartlegger atferdBPH (beteende og personlighets beskrivning), den nye mentaltesten for absolutt alle hunder!Hvorfor har vi utviklet BPH?og hva har dette egentlig å si for hverdagshunden?MH (mentalbeskrivning) sammenlignet med BPH 
  
425.-26. september 2021Hvordan påvirker kommunikasjonen mellom hund og eier atferden til hunden? Hvordan kan vi endre på kommunikasjonen for å endre problematferden?Denne helgen vil noen av deltakerne som ønsker få en analyse av sin kommunikasjon med hunden og hvordan kommunikasjonen påvirker hundens atferd. 
523.-24. Oktober 2021Teori om atferdskonsultasjonforberedelse, gjennomføring og etterarbeidetikk, moral og norsk dyrevelferdslovå lese mennesket praktisk eksempler med kunder 
613.-14. November 2021observere, gjennomføre og diskutere atferdskonsultasjoner i teamgrupper
74.-5. Desember 2021observere, gjennomføre og diskutere atferdskonsultasjoner i teamgrupper
 15. Januar 2022Innlevering av skriftlig eksamen  
  Enkelte tema kan bli flyttet på mellom helgene 

Det vil bli gitt hjemmearbeid mellom hver samling hvor man blant annet skal gjennomføre ulike observasjoner, evalueringer og loggarbeid. Derfor må man ha tilgang til hund. Man trenger ikke å ha hund selv, men man må ha muligheten til å observere hundeatferd mellom samlingene.

Hvis man ønsker å få Hundesenterets sertifisering som atferdsrådgiver må man oppfylle kriteriene som nevnes under. Kriteriene kan godt gjennomføres etter endt utdanning, men må gjennomføres i løpet av to år.

 • ha Hundesenterets instruktørutdannelse eller en tilsvarende 1årig utdannelse. Denne kan tas i etterkant av atferdsutdanningen.
 • vise til praktisk erfaring med å holde kurs eller være med på atferdstimer på minst 200 timer. Kursene kan være holdt i privat regi eller hos en aktør.
 • i tillegg må man bestå Hundesenterets praktiske eksamen som består av å gjennomføre en atfredskonsultasjon på egenhånd med en av Hundesenterets godkjente atferdsrådgivere tilstede. Det skal da leveres atferdsrapport og evaluering. Praktisk eksamen er valgfritt og avgiften på 3500,- kommer i tillegg til utdanningsavgiften.

Man trenger ikke å ha ambisjoner om og gjennomføre kriteriene over for å være med på utdanningen. Disse er kun for de som ønsker et sertifiseringsbevis. Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på. 

Vi på Hundesenteret er stadig på utkikk etter dyktige medarbeidere og kommer til å tilby praksisplass hos oss til eventuelle aktuelle etter endt og godkjent utdanning.

Earlybirdpris til 22500,- ved påmelding før 01.01.21 (earlybirdpris må betales ved påmelding), eller 3700,- per helg (totalt 25900,-).

Vi GLEDER oss!

Man melder seg på via arrangementet i kurskalenderen vår!

Atferdsrådgiver

Kunne du tenkt deg å bli skikkelig god på å lese og tolke hund? Eller kanskje jobbe med hund og atferd?

Velkommen til et år stappfullt med spennende og nytenkende kunnskap! Vi skal fordype oss i nerdete teori og kunnskapsgivende praksis. Denne utdanningen er skreddersydd for å gi en grundig utdannelse i hvordan lese, tolke og endre hundens atferd.

Alle instruktørene på utdanningen har mange års praktisk erfaring innen sitt fagfelt og selvfølgelig en solid teoretisk utdannelse. Sammen utgjør de et team med bred faglig kunnskap innenfor hvert sitt spesialfelt. Instruktørene varierer fra år til år. Informasjon om instruktørene for kullet 2022 kommer snart. 

Helg Dato Innhold  
1 27.-28. August 2022
 • Etologi og læringsteori opp mot problematferd
 • Fra ulv til familiemedlem
 • Raseegenskaper og atferd
 • Hundens signaler, språk og atferd 
 
2 September 2022
 • Hva er problematferd?
 • Stress, aggresjon
 • Redsel, angst og fobier
 • Hvilken type problematferd ser vi mest og behandling av disse
 • Medisinering som behandling 
 • Hvordan kan vi benytte klikkertrening for å behandle aggressive hunder?
 • Observasjon av atferd 
 
3 Oktober 2022
 • Mentalitet
 • Hvordan vi kartlegger atferd
 • Valpetesting
 • BPH (beteende og personlighets beskrivning), den nye mentaltesten for absolutt alle hunder!
 • Hvorfor har vi utviklet BPH, og hva har dette egentlig å si for hverdagshunden?
 • MH (mentalbeskrivning) sammenlignet med BPH 
 
       
4 November 2022
 • Hvordan påvirker kommunikasjonen mellom hund og eier atferden til hunden? Hvordan kan vi endre på kommunikasjonen for å endre problematferden?
 • Denne helgen vil noen av deltakerne som ønsker få en analyse av sin kommunikasjon med hunden og hvordan kommunikasjonen påvirker hundens atferd. 
 
5 Desember 2022
 • Teori om atferdskonsultasjon
 • forberedelse, gjennomføring og etterarbeid
 • etikk, moral og norsk dyrevelferdslov
 • å lese mennesket 
 • praktisk eksempler med kunder 
 
6 Januar 2023
 • observere, gjennomføre og diskutere atferdskonsultasjoner i teamgrupper
 
7 Februar 2023
 • observere, gjennomføre og diskutere atferdskonsultasjoner i teamgrupper
 
  Mars 2023
 • Innlevering av skriftlig eksamen 
 
    Enkelte tema kan bli flyttet på mellom helgene. Nærmere dato for helgene kommer.   

Det vil bli gitt hjemmearbeid mellom hver samling hvor man blant annet skal gjennomføre ulike observasjoner, evalueringer og loggarbeid. Derfor må man ha tilgang til hund. Man trenger ikke å ha hund selv, men man må ha muligheten til å observere hundeatferd mellom samlingene.

Hvis man ønsker å få Hundesenterets sertifisering som atferdsrådgiver må man oppfylle kriteriene som nevnes under. Kriteriene kan godt gjennomføres etter endt utdanning, men må gjennomføres i løpet av to år.

 • ha Hundesenterets instruktørutdannelse eller en tilsvarende 1årig utdannelse. Denne kan tas i etterkant av atferdsutdanningen.
 • vise til praktisk erfaring med å holde kurs eller være med på atferdstimer på minst 200 timer. Kursene kan være holdt i privat regi eller hos en aktør.
 • i tillegg må man bestå Hundesenterets praktiske eksamen som består av å gjennomføre en atfredskonsultasjon på egenhånd med en av Hundesenterets godkjente atferdsrådgivere tilstede. Det skal da leveres atferdsrapport og evaluering. Praktisk eksamen er valgfritt og avgiften på 3500,- kommer i tillegg til utdanningsavgiften.

Man trenger ikke å ha ambisjoner om og gjennomføre kriteriene over for å være med på utdanningen. Disse er kun for de som ønsker et sertifiseringsbevis. Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på. 

Vi på Hundesenteret er stadig på utkikk etter dyktige medarbeidere og kommer til å tilby praksisplass hos oss til eventuelle aktuelle etter endt og godkjent utdanning.

Earlybirdpris til 22500,- ved påmelding før 01.08.2022 (earlybirdpris må betales ved påmelding), eller 3700,- per helg (totalt 25900,-).

For påmelding send en mail til kontakt@hundesenteret.no

I mailen skriver du:

 • Emne: atferdsrådgiver 2022
 • Fornavn og etternavn på deg
 • Rase, alder, navn og kjønn på hunden
 • Målet ditt med utdanningen. Hvorfor har du meldt deg på?
 • Adresse
 • Mobilnummer

 

Vi GLEDER oss!